Autorsko veče Milana Mihajlovića, 2. deo

Hor i Simfonijski orkestar Radio-televizije Srbije, pod upravom maestra Bojana Suđića, priredio je koncert pod nazivom Autorsko veče Milana Mihajlovića. Sa ansamblom su nastupili pijanista Aleksandar Serdar i flautista Ljubiša Jovanović.

Milan Mihajlović je diplomirao dirigovanje i kompoziciju na Muzičkoj akademiji u Beogradu, gde je i nastavio školovanje iz oblasti kompozicije. Od 1975. do 2010. godine radio je kao pedagog na toj visokoškolskoj ustanovi, na Katedrama za kompoziciju i orkestraciju.

Mihajlović je jedan od osnivača Ansambla za savremenu muziku, ali i festivala Međunarodna tribina kompozitora, čiji je direktor bio do 2002. godine. Ovaj renomirani umetnik bio je predsednik Udruženja kompozitora Srbije i član Upravnog odbora SOKOJ-a.

Autorsko veče Milana Mihajlovića završeno je kompozicijom Memento za simfonijski orkestar. Komponovano je 1993. godine kao porudžbina Beogradskih muzičkih svečanosti, a posvećeno je uspomeni na kompozitora Vasilija Mokranjca, velikog srpskog simfoničara. Memento je 1994. godine nagrađen našim najvećim priznanjem u oblasti umetničke muzike, nagradom Stevan Mokranjac.

repriza 21. septembar u 05:10, 11:10 i 17:10