Čitaj mi!

Studio 6 – Furclap

Furclap je osnovan 1996. godine kao asocijacija muzičkih, pozorišnih i filmskih umetnika. Posebno su zainteresovani za istraživanje oralne popularne tradicije regiona Friuli-Venecija Đulija, kao i okolnih zemalja Austrije, Slovenije i Istarskog dela Hrvatske.

U svom muzičkom vidu, grupa Furclap daje avangardni pristup world music izrazu. Jedan od osnivača Đovani Floreani je zainteresovan i za različite vidove scenskog izraza, kao i za što širu saradnju sa drugim kulutrama Evrope.

U performansu Destroy Venice Đovani Floreani i Marian Mentrup će improvizovati na tradicionalnim instrumentima (gajde, duduk, citra, klarient) i elektronici, dok će publika moći da gleda istoimeni film. Uvod u performans daće filozof Alberto Madrikardo. U filmu se govori o tome šta je Venecija kao ideja i kakav je grad postala. U tri dela ovaj performans se obraća Veneciji i njenoj lepoti, Veneciji kao gradu ogledala i odraza i Veneciji u kojoj se sustiču svetla izlaska i zalaska sunca, sećanja i nadanja, jedinstvenog grada koji se ukazuje drugačiji sa svakim novim danom i sa svakim novim susretom.

Autorsko urednički tim: Ivana Neimarević, Ksenija Stevanović i Nevena Popović
Direktor fotografije: Igor Milićević
Režija: Ivan Milanović
Dizajn zvuka: Zoran Marić