Vojkan Borisavljević – Moja odiseja

Vojkan Borisavljević je u svojoj preko pet decenija dugoj karijeri komponovao više od 500 kompozicija za najpoznatije umetnike nekadašnje Jugoslavije, od kojih smo neke čuli na koncertu koji je održan 22. marta 2018. godine na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Pesme kao što su: Odiseja, A sad adio, Ljubav je samo reč, samo su deo ogromnog opusa Vojkana Borisavljevića, koji je komponovao muziku i za brojne televizijske serije: Vruć vetar, Sivi dom, Santa Maria della Salute, kao i za filmove: Višnja na Tašmajdanu, Vojnikova ljubav, Smrt gospodina Goluže, Kuća pored pruge, Noć u kući moje majke, Lajanje na zvezde, ali i za pozorišne predstave. Posvetivši život muzici, Vojkan Borisavljević je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj muzičkoj istoriji, pre svega kao kompozitor i dirigent, a onda i kao aranžer, producent, muzički urednik na programima Radio-televizije Srbije. Karijera ovog umetnika ovenčana je brojnim nagradama.

Na ovom koncertu nastupili su: Leo Martin, Jadranka Jovanović, Dušica Novaković, Žarko Dančuo, Jasna Zlokić, Dušan Svilar, Bojana Stamenov, Rade Marjanović, Dragoljub Bajić, Nada Pavlović, Dejan Maksimović, Nebojša Dugalić, Vojin Ćetković i Željko Samardžić, uz pratnju Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane Stanislav Binički i pod dirigentskom palicom Vojkana Borisavljevića.