Za sva vremena – 50 godina Hora Kolibri

Hor Kolibri je 44 godine bio nedeljiv od svog osnivača i dirigenta Milice Manojlović, koja je živela i rasla sa malim pevačima, shvativši da se taj posao ne radi, već se živi. Svi koji su imali dara, privilegiju i sreću da pevaju u horu Kolibri, osetili su ono što je Milica uvek isticala: za zajedničko muziciranje najvažnija je ljubav. Kroz ljubav su učili da dišu, govore, misle, kreću se slobodno... i pevaju. Njihov repertoar kretao se od zabavnih, dečjih, preko narodnih i gradskih pesama, do romantičarskog lida, duhovne muzike i opere.

Nastaviti rad sa Kolibrijima posle Miličinog odlaska nije bio nimalo lak zadatak. Posle nekoliko velikih audicija, odabrani su novi mali pevači sa kojima je sa velikom posvećenošću počela da radi dirigent Ljiljana Ranđelović, dugogodišnji pevač Hora Radio Beograda. I već posle nekoliko meseci dobila je najteži zadatak, da pripremi i snimi album posvećen pedesetogodišnjem jubileju Kolibrija.

O horu Kolibri i odrastanju uz muziku, uz svedočenja pevača, kompozitora, muzičara, producenata i prijatelja hora u emisiji 50 godina hora Kolibri.

Urednik i autor: Ana Milićević

Produkcija: RTS Digital

broj komentara 0 pošalji komentar