Pravo na sutra- Dobrotvor iz Moskve

Iz male Sočanice kod Leposavića pre više od tri decenije u svet se otisnuo Nenad Mihajlović. Velikim radom stvorio je građevinsko preduzeće u Moskvi. I pored velikih obaveza i daljine, uspeva da pronađe slobodno vreme za zavičaj. Zatekli smo ga na porodičnom imanju u Mošnici kako obrezuje voće.

Kaže da mu je najveća radost vreme koje provodi u svom selu. Njegov sin Vasilije živi na relaciji Moskva - Beograd - Kosovo i Metohija. Za njihovu porodicu Kosmet je veoma važan, ali i za njihove ruske prijatelje koji shvataju situaciju na terenu.

Otežavajuće okolnosti ne sprečavaju Nenada da neprekidno pomaže rodbini i susedima. Mnogima je povremeno pronalazio posao u Moskvi. Za njegovo dobročinstvo znaju svi u Leposaviću i okolini. Pomogao je i da se izgradi crkva koja je posvećena Svetom Jovanu Bogoslovu.
Njegova supruga Tanja, koja je rođena Moskovljanka, podržava ga u svemu i tokom leta dolazi na imanje. Nenad, kažu, tokom godine dolazi čak deset puta.
Uticajni prijatelji iz Moskve dodatno im otvaraju mogućnost da još više urade za zavičaj. A to i nameravaju. Ruski prijatelji su im ponudili sredstva za obnovu crkve u Samodreži, koju su srušili Albanci. Mnogo je planova i ideja koje se mogu realizovati, ako se ozbiljno radi kaže Mihajlović, što bi mnogo pomoglo srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji.
U emisiji pored Mihajlovića govori i samohrana majka Suzana Nestorović, koja je dobila posao kada joj je bilo najteže u životu.
Nenad voli lov pa je zato obišao čitav svet i njegov dom krase brojni trofeji iz Afrike i drugih zemalja. O Nenadu Mihajloviću i njegovim delima saznajemo od njegovih prijatelja i rodbine.

Autorka emisije Svetlana Vukmirović