Beogradsko blago- Muzej vazduhoplovstva

Beogradsko blago je novi serijal dokumentarnih minijatura u produkciji RTS digitala koji predstavlja značajna mesta i ljude, pojave i predmete važne za kulturu grada. Reč je o kulturi u širem smislu - sve ono što čini identitet, atmosferu i nasleđe grada, što predstavlja kulturno i prirodno dobro.

Iza svakog od ovih mesta, ljudi, predmeta nalazi se svojevrsna životna storija, neočekivani istorijski događaj, tako da se od početnog impulsa priča koncentrično širi i postaje originalno svedočanstvo o gradu.
U vremenu u kome se priča o kulturi uglavnom svodi na definisanje već poznatih problema i u kome se gubi svest o značaju ličnog, nesebičnog napora, čini se neophodnim skretanje pažnje na zaboravljene ili manje poznate izuzetne ličnosti i njihova dela, na građevine, događaje i pojave ugrađene u temelje naše kulture.
Upravo na njih podseća Beogradsko blago, potvrđujući činjenicu da aktuelni civilizacijski razvoj ne podrazumeva početak od nule već nadogradnju već postojećih vrednosti.
Druga emisija prvog ciklusa serijala posvećena je blagu koje se čuva u Muzeju vazduhoplovstva.
Tim koji je realizovao serijal čine: urednik i autor Nevena Milić, direktor fotografije Vasko Vasović, montažer Petar Šumonja, muzički urednik Ana Milićević, grafički dizajner Dragan Bulović, 3D animacija i modelovanje Jovan Pavlović i dizajner zvuka Nebojša Dragićević.

broj komentara 0 pošalji komentar