Oko magazin- 8.5.2019. Papa Franja prvi put javno o Stepincu i patrijarhu Irineju

Kako smo u avionu na relaciji Skoplje Vatikan dobili vest koju su čekali i srpska i hrvatska crkva

Kanonizacija Stepinca odložena je na neodređeno vreme a prvi čovek Vatikana i prvi među katolicima sa velikim uvažavanjem govorio je o patrijarhu srpskom. "Molio sam, promišljao, tražio savet i onda sam shvatio da bi trebalo zatražiti pomoć Irineja. Irinej je veliki patrijarh. I Irinej mi je pomogao. Osnovali smo zajedno istorijsku komisiju. Radili smo zajedno. Jer, i Irineja i mene zanima jedino istina", rekao je Papa Franja na pitanje hrvatskog novinara Silvija Tomaševića o mogućnosti da se Alojzije Stepinac proglasi svetim. Tako smo, pomalo i neočekivano iz aviona na relaciji Skoplje Vatikan dobili vest koju su čekali i srpska i hrvatska crkva.

Prvo su bili dečaci a onda su postali Idoli. A jedino je on, Vlada Divljan ostao večiti dečak. Napisao je i otpevao najveći broj pesama jedne od najznačajnijih novotalasnih grupa u Jugoslaviji. U petak bi mu bio 61. rođendan. I zato je u petak premijera "Nebeske teme", dokumentarnog filma Mladena Matičevića o Vladi Divljanu. O najomiljenijem Idolu govori i naša priča.

U Oko magazinu pogledajte i sećanja naših nekadašnjih košarkaških reprezentativaca na trenera Lazara Lečića, čoveka koji je stvorio makedonsku košarku.
Urednik emisije: Gorislav Papić

broj komentara 0 pošalji komentar