Prvaci sveta, 3-12

„Prvaci sveta“ je televizijska serija reditelja Darka Bajića, za koju su scenario, po ideji Zvonimira Šimuneca, napisali Gordan Mihić i Nebojša Romčević.

Priča počinje 2001. godine u vreme odvijanja Evropskog košarkaškog prvenstva u Turskoj kada je naša reprezentacija osvojila važno zlato, ali i prati sve one događaje koji su doveli do osvajanja prve zlatne medalje jugoslovenske selekcije na Svetskom prvenstvu, 1970. godine, održanom u Ljubljani.

Nevenin urednik traži da ona bude oprezna u razgovorima sa Nebojšom, koji je pored uspeha u košarci bio i dugogodišnji rukovodilac na televiziji, zbog čega mora da pregleda dosadašnje snimke razgovora . Ona nastavlja intervju sa Nebojšom koji priča o rivalstvu Crvene zvezde i Partizana, ali otkriva i svoju ljubavnu priču. Nevena je fascinirana Nebojšom u čijim pričama se pominje i njen deda. Nakon intervjua, Nevena odlazi kod dede gde će i prespavati jer se posvađala sa dečkom.

Uloge: Strahinja Blažić, Žarko Radić, Leon Lučev, Rade Šerbedžija, Nevena Ristić, Aleksandar Radojičić, Miloš Biković, Marko Janketić, Dragan Mićanović, Radivoje Bukvić, Sergej Trifunović, Slaven Došlo, Iva Babić, Nebojša Dugalić, Jure Henigman, Goran Bogdan, John Savage, Tamara Dragičević, Nina Janković, Stefan Kapičić, Igor Kovač, Robert Kurbaša, Krešimir Petar Ćosić, Lazar Ristovski, Katarina Čas..