Vojna akademija, 13. epizoda

„Vojna akademija“ je serija premijerno emitovana na RTS 1 2012. godine. Sa ukupno pet sezona, serija je u protekloj deceniji bila jedna od najpopularnijih.

Ris i Zimče nikako ne uspevaju da objasne jedno drugom šta im se zapravo dešava. Tako se sve više udaljavaju, što otvara Leli prostor da se nada. Njene emocije prema Risu očito nisu samo stvar prošlosti. U ovaj ljubavni trougao pun dečjih nedoumica i mladalačke strasti polako se uvlači i Stošić, koji prvi put u životu zaista počinje da se vezuje za nekoga. Kapetan Žarač i Šeki shvataju da su jedno za drugo, ali pred njima je naoko nerešiv problem. Laki izgleda da će ponoviti Zimčetovu sudbinu po pitanju matematike i zlokobnog profesora Vilotića koji surovo ruši nade mnogih kadeta. Džaković traži odsustvo zbog porodičnih problema. Klisuri se primiču tužne vesti.

Uloge tumače: Radovan Vujović, Bojan Perić, Tijana Pečenčić, Dragana Dabović, Ivan Mihailović, Branko Janković, Jelisaveta Orašanin, Tamara Dragičević, Ana Stanić, Nikola Rakočević, Nevena Ristić, Ljubomir Bandović i drugi.
Režija Dejan Zečević, scenario Gordan Mihić