Vojna akademija, 14. epizoda

„Vojna akademija“ je serija premijerno emitovana na RTS 1 2012. godine. Sa ukupno pet sezona, serija je u protekloj deceniji bila jedna od najpopularnijih.

U tragediji koja je snašla Mirka Klisuru naći će mu se svi - ne samo Šašvari i drugi kadeti, već i čitav starešinski kadar. Stošić pokazuje da je mnogo emotivniji nego što se prikazivao, a Ris i Zimče uloviće u tužnom času trenutak u kojem će se opet zbližiti. Međutim, Leli još uvek nije jasno da je prošlost ostala iza nje. Poziva Risa u svoju kuću i pokušava da ga podseti na srećne zajedničke dane. Otkriva se tajna zloglasnog profesora Vilotića koji je mnoge zavio u crno. Postao je surov i umislio da predaje na Matematičkom fakultetu, a ne na Vojnoj akademiji, onda kada je izgubio nekoga ko mu je bio sve. Zimče će zadobiti njegovu naklonost, koja joj je preko potrebna.

Uloge tumače: Radovan Vujović, Bojan Perić, Tijana Pečenčić, Dragana Dabović, Ivan Mihailović, Branko Janković, Jelisaveta Orašanin, Tamara Dragičević, Ana Stanić, Nikola Rakočević, Nevena Ristić, Ljubomir Bandović i drugi.
Režija Dejan Zečević, scenario Gordan Mihić