Vojna akademija, 9. epizoda

„Vojna akademija“ je serija premijerno emitovana na RTS 1 2012. godine. Sa ukupno pet sezona, serija je u protekloj deceniji bila jedna od najpopularnijih.

Za mlade kadete počela je druga godina studiranja na Akademiji. Neki su, međutim, ponovo "gušteri" i navikavaju se na novo društvo. A u novoj klasi su i Laki koji je zahvaljujući Risu uspešno prošao prijemni, ali i Risova bivša devojka Lela, koja slučajno deli i sobu sa Zimčetom. O Lelinim motivima da tajno upiše Akademiju, niko još ne zna ništa, ali se zaljubljenom paru, Zimčetu i Risu, to neće nimalo dopasti. Drugi par koji pratimo sa simpatijom, Nadica i Džale, nalazi se pred jednim nerešivim problemom od koga će zavisiti sudbina njihove veze. Na pomolu je i treća kadetska ljubav. Dok Klisura i dalje brine o svojoj problematičnoj porodici, Šaša je uvek uz njega, da ga podrži. Komična simpatija koju kuvarica Šeki oseća prema kapetanu Žaraču doživeće novo iskušenje.

Uloge tumače: Radovan Vujović, Bojan Perić, Tijana Pečenčić, Dragana Dabović, Ivan Mihailović, Branko Janković, Jelisaveta Orašanin, Tamara Dragičević, Ana Stanić, Nikola Rakočević, Nevena Ristić, Ljubomir Bandović i drugi.

Režija Dejan Zečević, scenario Gordan Mihić