Čitaj mi!

Montevideo vidimo se, 7-10

„Montevideo, vidimo se!“ je poslednji je nastavak serije „Montevideo, Bog te video“!, koja je rediteljski prvenac glumca Dragana Bjelogrlića. Ranko Božić i Dimitrije Vojnov, scenario su napisali po istoimenoj knjizi sportskog novinara Vladimira Stankovića koja govori o velikom uspehu reprezentacije Kraljevine Jugoslavije (koju su tada činili igrači iz Srbije) na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Urugvaju 1930.godine.

Menadžer Hočkins nudi igračima ugovor za mestu u timu sastavljenom od najboljih igrača Prvenstva sveta, koij će po završetku takmičenja, krenuti na turneju. Od Ivice Beka traži da mu dovede igrače koje je izabrao, ali na tom spisku nema Moše. Tirke odlazi na ručak kod Dolores. Na pomolu je romansa između Bjanke i Jakšića. Za to vreme Moša otkriva da je lik monaha za kojeg je verovao da je glasnik smrti, ustvari vesnik ozdravljenja i nade.

Uloge tumače: Miloš Biković, Petar Strugar, Armand Asante, Branko Đurić,Predrag Vasić, Nebojša Ilić, Vojin Ćetković, Branimir Brstina, Dragan Nikolić, Srđan Todorović..., kao i španski glumci Elena Martines, Francisko Vera, Konča Hidalgo, Hose Luis Madariaga, Roberto Goja i Karla Sančes.