Čitaj mi!

Cvat lipe na Balkanu, 11-13

Šta se dogodilo sa sestrama Salom 20 godina posle Drugog svetskog rata? Serija „Cvat lipe na Balkanu“ je snimljena po trilogiji Gordane Kuić i hronološki se nadovezuje na prvi roman „Miris kiše na Balkanu“, po kojem je takođe snimljena serija. Radnja serije „Cvat lipe na Balkanu“ smeštena je u poratni Beograd, od 1945. do polovine 60-ih godina. To je priča o porodici Korać koja pokušava da sačuva tradicionalne vrednosti, ali i da se prilagodi novom vremenu. Serija prati odrastanje Inde Korać, njenu mladost, prijateljstva i ljubavi.

Inda jako teško preživljava rastanak sa Sinišom i misli da više nikada neće nikoga voleti. U stanu Koraćevih novi sukob sa Grdićima, koji rešavaju tako što postižu dogovor da stan pregrade zidom od cigala. Marko doživljava moždani udar.
Siniša moli Indu da se pomire i ponovo budu zajedno. I kada pomisle da će se njihova ljubav konačno ostvariti i da će biti srećni, Siniša gine u saobraćajnoj nesreći.

Uloge tumače Nataša Ninković, Vesna Stanojević, Vojin Ćetković, Slobodan Ćustić, Raša Bukvić, Paulina Manov, Nevena Ristić, Tijana Čurović, Jakov Jevtović, Marijana Pejatović, Nataša Marković, Predrag Smiljković, Nina Janković, Dubravka Stojanović, Vanja Milačić, Aleksandar Srećković, Branka Pujić, Dara Džokić i drugi. Reditelj je Ivan Stefanović, a scenario je napisao Đorđe Milosavljević.