Čitaj mi!

Cvat lipe na Balkanu, 8-13

Šta se dogodilo sa sestrama Salom 20 godina posle Drugog svetskog rata? Serija „Cvat lipe na Balkanu“ je snimljena po trilogiji Gordane Kuić i hronološki se nadovezuje na prvi roman „Miris kiše na Balkanu“, po kojem je takođe snimljena serija. Radnja serije „Cvat lipe na Balkanu“ smeštena je u poratni Beograd, od 1945. do polovine 60-ih godina. To je priča o porodici Korać koja pokušava da sačuva tradicionalne vrednosti, ali i da se prilagodi novom vremenu. Serija prati odrastanje Inde Korać, njenu mladost, prijateljstva i ljubavi.

Inda i Rina u pozorištu gledaju Sinišu Sokolovića u ulozi Romea. Inda od Lane saznaje sa kim je Siniša u vezi.
U stan Koraćevih stiže čudo tehnike iz Amerike-frižider, poklon od Klare i Riki, što izaziva svađu sa Grdićima. U Njujorku, Klara i Pol se svađaju zbog njegove ženidbe, i Riki je nemoćna da taj sukob reši. U Indin život, iznenada, ponovo se vraća Siniša Sokolović.

Uloge tumače Nataša Ninković, Vesna Stanojević, Vojin Ćetković, Slobodan Ćustić, Raša Bukvić, Paulina Manov, Nevena Ristić, Tijana Čurović, Jakov Jevtović, Marijana Pejatović, Nataša Marković, Predrag Smiljković, Nina Janković, Dubravka Stojanović, Vanja Milačić, Aleksandar Srećković, Branka Pujić, Dara Džokić i drugi. Reditelj je Ivan Stefanović, a scenario je napisao Đorđe Milosavljević.