Čitaj mi!

Psi laju vetar nosi, 7-11

Humoristička igrana serija, po žanrku komedija karaktera i naravi. To je priča o malo znanom,kontroverznom svetu predgrađa i rustikalne periferije Beograda. Glavni junak priče je Kostadin Stavrić-Stavra, sitni prevarant, na prvi pogled prek i nezgodan. On preživljava radeći sve i svašta. Sve njegove „poslovne“ prilike su na ivici zakona. Ipak, on nije kriminalac, već samo čovek koji pokušava da prehrani porodicu. Često je nepromišljen i zato upada u brojne probleme i neprilike.

Cela porodica Stavrić je angažovana na pakovanju Kuala Lumpur gaća. Dok su svi ostali sumnjičavi, Stavra sve svoje nade polaže u novi biznis.

Odlazi kod Violete, a i ne sluti da mu je interventna jedinica policije za petama. Komšija Trajče likujući prisustvuje hapšenju Kostadina Stavrića.
U kancelariji inspektora Pavlovića, Gladiola sa advokatom Ušketom (Petar Benčina) saznaje da je Stavra, zbog pretnji bombom operateru Telekoma, priveden zbog pokušaja terorizma.
Čak i Gostimir, kao zakleti komunista i aktivni član SUBNOR-a, odlazi kod svojih partijskih drugova da interveniše i pokuša da izbavi nesrećnog Stavru iz CZ-a.

Glumačka ekipa je brojna: Tihomir Stanić, Anita Mančić,Mira Banjac, Radoslav Rale Milenković, Radoš Bajić,Milenko Pavlov, Boro Stjepanović, Ana Sakić, Marko Živić, Ivan Jevtović, Dragan Marinković Maca, Nedeljko Bajić, Isidora Minić, Aleksandar Srećković Kubura, Dančo Čevrevski i mnogi drugi. Scenarista je Radoš Bajić, rediteljka Jelena Bajić-Jočić. Serija je snimljena u koprodukciji RTS-a i Kontrast Studija.