Čitaj mi!

Psi laju vetar nosi, 4-11

Humoristička igrana serija, po žanrku komedija karaktera i naravi. To je priča o malo znanom,kontroverznom svetu predgrađa i rustikalne periferije Beograda. Glavni junak priče je Kostadin Stavrić-Stavra, sitni prevarant, na prvi pogled prek i nezgodan. On preživljava radeći sve i svašta. Sve njegove „poslovne“ prilike su na ivici zakona. Ipak, on nije kriminalac, već samo čovek koji pokušava da prehrani porodicu. Često je nepromišljen i zato upada u brojne probleme i neprilike.

Stavra u kladionici gubi pare koje mu je Ciganin Slađan dao kao avans. Kao i uvek kad ostane švorc, odlazi kod bata Gladiole da mu iznese nove "planove" o velikim poslovima i još većoj zaradi, ne bi li dobio neki dinar na zajam. I ne sluti da je sve vreme pod budnim okom inspektora Pavlovića.

Za to vreme, Slađan je već stigao do kuće Stavrića i besan čeka svoj novac, rešen da raščisti sa Stavrom jednom za svagda.
Pošto ništa nije iskamčio od Gladiole, Stavra odlazi dalje. Jedina misao mu je: gde naći pare? Možda je udovica Violeta nasledila generalsku ušteđevinu...
Razvigor, Tomče i Hrana odlaze na dogovoreni utovar bakarne žice kod Teče, "trgovca" sekundarnim sirovinama. Odjednom bivaju okruženi naoružanim tipovima i crnim džipovima, upadaju usred unakrsne paljbe, ubeđeni da su žrtve policijske akcije

Glumačka ekipa je brojna: Tihomir Stanić, Anita Mančić,Mira Banjac, Radoslav Rale Milenković, Radoš Bajić,Milenko Pavlov, Boro Stjepanović, Ana Sakić, Marko Živić, Ivan Jevtović, Dragan Marinković Maca, Nedeljko Bajić, Isidora Minić, Aleksandar Srećković Kubura, Dančo Čevrevski i mnogi drugi. Scenarista je Radoš Bajić, rediteljka Jelena Bajić-Jočić. Serija je snimljena u koprodukciji RTS-a i Kontrast Studija.