Prvaci sveta, 2-12

Serija se odvija u nekoliko različitih vremena - priča počinje 2001. godine u vreme odvijanja Evropskog košarkaškog prvenstva u Turskoj kada je naša reprezentacija osvojila važno zlato, ali i prati sve one događaje koji su doveli do osvajanja prve zlatne medalje naše reprezentacije u Ljubljani 1970. godine.

Nevena je ljuta na dedu jer joj je prećutao da je od strane Udbe i po zadatku partije bio zadužen da kontroliše i parti košarkaše. Tokom intervjua sa Nebojšom Popovićem, koji joj otkriva kako se uz košarkašski, na Kalemegdanu odvijao i noćni život Beograda, Nevena shvata da je uloga njenog dede bila kompleksnija. Deda prihvata Nevenino izvinjenje ali odbija da ispriča svoju verziju događaja. Nevenin dečko sa prijateljima gleda utakmicu prvenstva u košarci u Turskoj dok Nevena, pod utiskom svega što je čula od Nebojše Popovića, pokušava nešto da ih nauči, ali njih to ne zanima.
Uloge: Strahinja Blažić, Žarko Radić, Leon Lučev, Rade Šerbedžija, Nevena Ristić, Aleksandar Radojičić, Miloš Biković, Marko Janketić, Dragan Mićanović, Radivoje Bukvić, Sergej Trifunović, Slaven Došlo, Iva Babić, Nebojša Dugalić, Jure Henigman, Goran Bogdan, John Savage, Tamara Dragičević, Nina Janković, Stefan Kapičić, Igor Kovač, Robert Kurbaša, Krešimir Petar Ćosić, Lazar Ristovski, Katarina Čas..

Produkcija: Intermedia Network
Režija: Darko Bajić
Scenario: Nebojša Romčević, Goran Svilačić, Gordan Mihić, Branka Grbić

broj komentara 0 pošalji komentar