Montevideo, vidimo se, 3-10

"Montevideo, vidimo se!" je poslednji nastavak serije Montevideo, Bog te video, koja je rediteljski prvenac glumca Dragana Bjelogrlića. Scenario (Ranko Božić i Dimitrije Vojnov) je napisan po istoimenoj knjizi sportskog novinara Vladimira Stankovića koja govori o velikom uspehu reprezentacije Kraljevine Jugoslavije – koju su tada činili igrači iz Srbije- na prvom Svetskom prvenstvu u fudbalu u Urugvaju 1930 godine. Poslednji nastavak serije se odvija u Montevideu, tokom održavanja Prvenstva. Okosnica radnje su tri ključne utakmice koje su Jugosloveni igrali protiv selekcija Brazila, Bolivije i Urugvaja. Tada su jugoslovenski fudbaleri napravili pravo iznenađenje zauzevši visoko treće mesto.

Svečano otvaranje prvog Svetskog prvenstva u fudbalu. Žrebom je odlučeno da Jugosloveni igraju protiv Brazilaca. Ivica Beko nastavlja romansu sa Konsuelom, Tirke ima problem sa Doloresinim bratom a Jakša se druši sa decom iz sirotišta gde ga zapaža poznata urugvajska pevačica.

Uloge tumače Miloš Biković, Petar Strugar, Armand Asante, Predrag Vasić, Nebojša Ilić, Vojin Ćetković, Milutin Karadžić, Branimir Brstina, Dragan Nikolić, Srđan Todorović i drugi. Režija Dragan Bjelogrlić

broj komentara 0 pošalji komentar