Moja generacija Z, 35-44

Igrana serija "Moja generacija Z" govori o tinejdžerima koji su nasledili čuvene "milenijalce", generaciji "Z", odnosno o maturantima jedne beogradske gimnazije (rođenim 2000-te, u godini zmaja po kineskoj astrologiji). Serija je snimljena u zajedničkoj proizvodnji Radio-televizije Srbije i izvršne produkcije "Original Film", ima 44 epizode a režirali su je Miloš Petričić, Milan Konjević, Branko Vučić i Kosta Ristić. U serijalu o odrastanju, tradicionalno jednom od najpopularnijih podžanrova na ovim prostorima, pratimo junake iz dva razreda (iz plave i crvene smene) u prvim danima nove školske godine u kojoj će doneti važne životne odluke. Dramaski zapleti, oplemenjeni humorom i muzikom govore o dilemama i problemima ali i radostima u životu mladih u Srbiji, njihovim roditeljima i profesorima.

Bojana konačno snima svoj odgovor Mihajlu ali snimak ne objavljuje jer je videla snimak Mihajla i Ivane koji ju je veoma uznemirio. Celo društa čestita Mihajlu što je smuvao Ivanu. Bojana pati zbog toga. Profesorka Tamara razotkrila je Vasinu prevaru sa pismenim zadatkom ali mu daje šansu da grešku ispravi. Vasa mora za 21 dan da savlada gradivo ili će ga profesorka prijaviti direktoru. Adrijana nagovara Bojanu da odu na FDU i saznaju šta je sve potrebno za studije na tom fakultetu. Borko je na ulici slučajno ugledao Ljiljanu i razrednog i tako otkrio da su u vezi.

Uloge tumače: Predrag Vasić, Jovana Milovanović, Katarina Živković, Nikola Stanković, Jana Milosavljević, Nemanja Rafailović, Kristijan Marković, Nenad Petrović, Isidora Građanin, Nikola Malbaša, Kristina Jeftović, Sava Stojanović, Stefan Vukić, Ivana Adžić, Milan Zarić, Vanja Jovanović, Matea Milosavljević i drugi.
Urednik serije: Marko Novaković
Scenaristi: Vladimir Simić, Vladimir Ćosić, Milena Depolo, Milan Konjević, Nina Džuver i Branislav Černjev

broj komentara 0 pošalji komentar