Montevideo, Bog te video, 5-8

Serija iz 2012, rediteljski prvenac Dragana Bjelogrlića po scenariju Srđana Dragojevića i Ranka Božića prema istoimenoj knjizi sportskog novinara Vladimira Stankovića, koja govori o velikom uspehu reprezentacije Kraljevine Jugoslavije (koju su tada činili igrači iz Srbije) na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Urugvaju 1930. godine. Radnja prati njihove živote, lične probleme, koliziju koju pravi želja za sportskim dokazivanjem naspram ustaljenog gradskog života, običaja i potrebe za poslom i preživljavanjem koje postavljaju Beograd i Jugoslavija u vreme između dva svetska rata.

Milutinac se sprema da napusti Beograd. Utisci sa derija još se ne smiruju a hrvatski Nogometni savez bojkotuje sve aktivnosti. Reprezentacija počinje pripreme za Svetsko prvenstvo, ali problem novca za odlazak u Urugvaj nije rešen.

Glumačka ekipa je brojna: Miloš Biković, Petar Strugar, Milutin Karadžić, Branimir Brstina, Nina Janković, Danina Jeftić, Vojin Ćetković, Viktor Savić, Nikola Đuričko, Sergej Trifunović, Srđan Todorović, Anita Mančić, Tamara Dragičević, Branislav Lečić i drugi.

broj komentara 0 pošalji komentar