Prvaci sveta, 6-12

Serijal se odvija u nekoliko različitih vremena - priča počinje 2001. godine u vreme odvijanja Evropskog košarkaškog prvenstva u Turskoj kada je naša reprezentacija osvojila važno zlato, ali i prati sve one događaje koji su doveli do osvajanja prve zlatne medalje jugoslovenske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Ljubljani 1970. godine.

Nevena se preselila kod dede. Nastavlja intervju sa Nebojšom Popovićem i on joj govori o dolasku osnivača FIBA Vilijeva Džounsa u Beograd i organizaciji prvog košarkaškog prvenstva u tadašnjoj Jugoslaviji, 1961. godine. On je bio komentator finalne utakmice u kojoj je jugoslovenski tim pobedio i osvojio drugo mesto. To prvenstvo bilo je odskočna daska za košarkaše Radivoja Koraća i Ivu Daneua i trenera Ranka Žeravicu.
Nevena i Velja u montaži sortiraju snimljeni materijal. Nevena pokušava da u dedinom stanu napiše tekst za emisiju, ali iznenada dolazi njen pijani dečko i moli je da se pomire.

Uloge: Strahinja Blažić, Žarko Radić, Leon Lučev, Rade Šerbedžija, Nevena Ristić, Aleksandar Radojičić, Miloš Biković, Marko Janketić, Dragan Mićanović, Radivoje Bukvić, Sergej Trifunović, Slaven Došlo, Iva Babić, Nebojša Dugalić, Jure Henigman, Goran Bogdan, John Savage, Tamara Dragičević, Nina Janković, Stefan Kapičić, Igor Kovač, Robert Kurbaša, Krešimir Petar Ćosić, Lazar Ristovski, Katarina Čas..
Produkcija: Intermedia Network
Režija: Darko Bajić
Scenario: Nebojša Romčević, Goran Svilačić, Gordan Mihić, Branka Grbić

broj komentara 0 pošalji komentar