Meso, 1-9

Kriminalistička serija iz 2017. godine snimljena po scenariju Nikole Pejakovića i u režiji Saše Hajdukovića. Prva epizoda premijerno je prikazna na RTS i RTRS 28. oktobra 2017. godine.

Glavni junak serije je Mirko, osrednji fudbaler na zalasku karijere, koji se vratio u svoj rodni grad Banja Luku, gde lečeći svoje povređeno koleno, očekuje produžetak fudbalskog ugovora u Sloveiji. Mirko živi sa dementnom majkom, introvertnim bratom Mićom i posesivnom i trudnom devojkom Marijom. Njegova porodica drži roštiljnicu „Kod Rajka", od čije je slave ostala samo reputacija da su ćevapi tu „bolji od Mujinih" i čija je dalja sudbina neizvesna, kako zbog ekonomske neisplativosti, tako i zbog planova lokalnih kriminalaca koji su zainteresovani za plac na kome se nalazi lokal. Jedan od tih krimnalaca je i Slavko, Mirkov drug iz mladosti, koji se iznenada vraća u njegov život i to baš u trenutku kada mu je najpotrebniji.

Uloge Igor Đorđević, Nikola Pejaković, Marija Pikić, Branko Janković, Vuk Kostić, Novak Bilbija, Faketa Salihbegović i drugi.

broj komentara 0 pošalji komentar