Veštačka inteligencija protiv ljudskog mozga: Konačni obračun

U maju 2014, fizičar Stiven Hoking sa grupom vodećih svetskih naučnika šalje depešu upozorenja o nekontrolisanom razvoju veštačke inteligencije, koji bi mogao ozbiljno da ugrozi čovečanstvo. Između fantazije i stvarnosti, cilj ovog filma je da razjasni šta je veštačka inteligencija danas i koliko se razvila. Treba li ova upozorenja shvatiti ozbiljno?

Postoji toliko dezinformacija o tome šta je veštačka inteligencija i kako ona može unaprediti ljudsku rasu. Ovaj dokumentarni film se okreće stručnjacima iz institucija kao što su Univerzitet Karnegi Melon, IBM Research, Institut za budućnost čovečanstva Univerziteta u Oksfordu, i kompanijama kao što su SoftBank Robotics  (Francuska) i Neutonomy sa sedištem u Bostonu.

Veštačka inteligencija protiv ljudskog mozga: Konačni obračun istražuje trenutni pejzaž tehnologije veštačke inteligencije i kako ona može dalje da evoluira - čak i mimo naše sopstvene inteligencije. Od robota koji igraju igre do robota koji mogu da dijagnostikuju bolest, voze vozila ili obavljaju kvalifikovani rad, ljudi se sada takmiče sa mašinama - u slobodno vreme i na radnom mestu.

 

Repriza , 07. februar u 03:40 i 14:30