TV Beograd na RTS 3

TV Beograd: Priče o psima – As, 1-12

Od 1. decembra svakog radnog dana od 18.50 do 19.30 u programskoj šemi RTS-a 3 biće termin rezervisan za remasterizovanu Arhivu TV Beograd. Gledaocima će biti omogućeno da steknu uvid u veliki proces rekonstrukcije jednog od najvećih i najvrednijih programskih arhiva u ovom delu Evrope. Svakodnevno će biti emitovani antologijski serijali dokumentarnog i igranog programa čiji su proslavljeni autori upravo na TV Beograd počinjali svoje karijere. Među brojnim naslovima koji su već prošli rekonstrukciju slike i tona izdvajamo dokumentarne serijale: Sudbine i Došljaci Gorana Paskaljevića, Karavan Milana Kovačevića, Put oko sveta za 380 dana Slobodana Cice Perovića, Ljudi Srđana Karanovića, Vreme netrpeljivih.

Prva u nizu restauriranih serija koje će gledaoci pratiti na RTS-u 3 jeste igrana serija Priče o psima iz 1974. godine kada je premijerno emitovana na TV Beograd. Već 1975. imala je reprizno emitovanje zbog nagrade Srebrna nimfa koju je ponela na Međunarodnom televizijskom festivalu u Monte Karlu.
Tokom 12 epizoda pratimo sudbine nekolicine pasa, otkrivajući pritom naravi njihovih gospodara.
Ko na koga liči? Da li psi oslikavaju karaktere svojih vlasnika ili je to prijateljstvo, simbioza i istinska i duboka povezanost živih bića koja obitavaju jedna pored drugih?
Epizode nose nazive po imenima kućnih ljubimaca: pratimo kako jedne tople noći, pod krevetom svojih gospodara, kucov Packo sanja strašne snove, prisustvujemo monodrami o jednom usamljenom čoveku i njegovov vernom psu, pratimo neke obične, bezobrazne džukce, ili Asa koji živi sa bračnim parom koji ga obožava, dok pudlica Bjanka pomaže svojoj porodici da nađe nasledstvo koje je ostavila jedna zaboravna baka...
U glavnim ulogama pojavljuju se Cica Perović, Čedomir Petrović, Branka Petrić, Taško Načić, Josif Tatić, Vera Čukić, Predrag Laković, Ružica Sokić, Mića Tomić, Nikola Simić, Dragutin Dobričanin i mnogi drugi.

 

Repriza , 02.decembar u 02:00 i 13:00