Kamera je prisutna: Momci i devojke sa Samita

Druga epizoda dokumentarnog serijala Kamera je prisutna donosi priču o festivalu skejtbord kulture - Samitu nesvrstanih. Provokativno ime za one koji se sećaju Josipa Broza Tita svakako asocira na ujedinjenje i snagu alternativnih ideja, što na savremen i apolitičan način, takođe, korespondira sa aktuelnom skejterskom verzijom Samita nesvrstanih, festivala koji je osnovan sa idejom da ujedini skejt scenu u Srbiji, citiramo jednog od osnivača festivala i glavnog junaka u filmu - Davida Milosavljevića.

Film Momci i devojke sa Samita jeste intiman portret nekoliko osnivača i glavnih aktera ovog neobičnog događaja, koji spaja umetnost i alternativni sport, koji je ove godine čak postao zvanična olimpijska disciplina. Epizoda pokriva šesti Samit nesvrstanih, programski bogat i veoma posećen urbani hepening koji se odigrao leta 2021. godine.
Samit nesvrstanih je skup skejtera, umetnika, zidara i muzičara. Samit na kojem ćeš upijenu energiju proslediti dalje i tako ohrabriti i sebe i druge da rade ono što stvarno vole. Ovo je citat sa sajta energične grupe mladih, koji zaista verno prenosi ono što su autori ove epizode serije Kamera je prisutna želeli da prenesu gledaocima RTS-a.

Urednik dokumentarne redakcije i projekta: Olivera Pančić
Reditelj i scenarista: Gregor Zupanc

Repriza ,  12. avgust u 03:11 i 11:10