Kreatori serija: Više od igre

45 godina TV serije Više od igre Gradina je varoš u Srbiji, sresko mesto još od obrenovićevskih dana. A varoš u Srbiji, zna se: čaršija sa sto dućana, gimnazija, pet mehana i apsana!...

 Gradina je tri puta gorela, pa opet, evo tu su: gimnazija sa sokolanom, dve crkve, stara i nova, načelstvo i primiriteljni sud, osnovan davno, barabar s državom da miri i kroti uvek kavgažne Gradinare i nagoni ih da štuju vlast i poredak. Ove reči su te, 1977. godine, otvorile prvu epizodu serije Više od igre. Serije koju je napisao veliki dramski pisac, urednik i profesor Slobodan Stojanović, a režirao tada mladi i perspektivni Zdravko Šotra. Bila je to prva igrana serija Televizije Beograd u koloru, ali vreme je pokazalo, devet epizoda o stanovnicima Gradine u deceniji pred Drugi svetski rat postaće i mnogo više od toga - priča o našem društvu u malom, kultna serija i inspiracija za neke savremene TV serije.
U emisisji učestvuju: Zdravko Šotra, reditelj, dr Ratko Božović, sociolog, dr Predrag Marković, istoričar, FMK i dr Aleksandar S. Janković, profesor istorije filma, FDU.
Urednik i scenarista Lidija Božić
Direktori fotografije: Sima Dmitrić i Bojan Marojević
Montažer Milan Krsteski
Reditelj Ivan MilanoviĆ