TV lica: Nevena Vukes

Mladu glumicu publika je upoznala kao Nevenu Ristić u seriji Cvat lipe na Balkanu a zatim je igrala i u serijama Bićemo prvaci sveta i Vojna akademija.

Nevena se u međuvremenu preselila u Mariju Bistricu, danas se preziva Vukes i u braku je sa popularnim mladim muzičarem Markom Vukesom. U martu prošle godine njihova kuća je srušena u zemljotresu koji je pogodio Hrvatsku, a mladi par od tada živi u kontejneru površine 12 kvadratnih metara. U vreme pandemije korone, u situaciji koja ih je zatekla, nisu izgubili veru da će biti bolje. Svoje napore da od kontejnera naprave dom snimali su i objavili kao kratke epizode pod nazivom Naš novi početak, u kojima su pokazivali kako sami prave verandu, od burića nameštaj, sade baštu.
Intervju sa mladim parom počeo je u Kragujevcu, gde su bili u poseti Neveninoj mami, a nastavljen je na predstavi pozorišne trupe Vihor, koji je oformila sa kolegama. Posle aplauza u Beogradu, Nevena se sa suprugom iste noći vratila u privremeni smeštaj koji su toliko zavoleli da hoće, kada im bude završena nova kuća, da ga otkupe.
Autor Tanja Peternek Aleksić

Repriza, 06. april u  05:35