Čitaj mi!

Muzzik video 2020, 5-16

VIDEO NOVOG IZVOĐAČA. AMVA 2020 selekcioni žiri imao je zadovoljstvo da odgleda veliki broj kvalitetnih ostvarenja novih izvođača. Deset nominacija nije bilo dovoljno da se predstave svi koji dolaze, ali oni će svoje mesto naći na programima RTS 3, RTS Muzika, CMC-a i MUZZIK televizije i radija, koje možete pratiti i na pametnom (anroidTV) televizoru preko aplikacije MUZZIK TV ili slušati na radio stanicama MUZZIK Radija (google aple store) preko mobilnih uređaja.

U selekciji AMVA u kategoriji najbolji video novog izvođača našao se i Aleksandar Baić, koji je mnoge podsetio na Dina Dvornika u izvođenju „Halucinacija". Tu je i makedonsko otkiće Duper sa video singlom „Edinstven način". Da će gitare možda pobediti pokazuje karlovači sastav Eot , „Nepravda" na krovu zgrade, omiljenoj lokaciji video autora. Jana Vuković sa druge strane otkriva nove puteve pop muzike u sofisticiranom spotu „Vrati mi vreme". Rasni radijski singl „Sve o čemu sam šutjela" nam daje veru i da mejnstrim pop ima nove zvezde Lu Jukelić. Mladi za mlade bi mogla da bude odrednica za Mateu, i pravi put za video singl „Fajt". Veliko osveženje i pojačanje na rep sceni predstavlja Reper iz sobe, i obratite pažnju na dijagnozu „Tipkan, skrolan". U selekciji su i tri nova rok benda iz Splita - Tete Romanova (Na radiju), Beograda TBK - Idemo do klaba i Terminator iz Zagreba sa singlom „Rubikon dama".

Regionalna scena bira najbolje za vas i zato ne propustite jedinstveni serijal MUZZIK VIDEO 2020.

Iako je 2020 bila najteža godina za muzičku industriju, video produkcija je bila izuzetno produktivna i kvalitetna, u svim žanrovima. U najširem izboru našlo se preko 3.000 video spotova. Slekcioni žiri festivala "Adria Muzzik Video 2020" je izabrao po deset video spotova u 16 kategorija, za koje će gledaoci i fanovi moći da glasaju od 1. marta.
Ceremonija proglašenja najboljih ostvarenja po kategorijama, održaće se 17. i 18. aprila, u onlajn formatu.
Od 1. marta će gledaoci RTS 3 i televizija koje podržavaju ovaj projekat, kao i svi korisnici interneta moći da prate emisije posvećene ovom festivalu, da vide nominovane spotove u 16 kategorija i svojim glasovima vrednuju najbolja ostvarenja.
Selekcioni regionalni tim je izabrao po deset nominovanih spotova u svakoj kategoriji.
Nagrade u kategorijama - Najbolji video, Video novog izvođača, Rok video, Hip-hop video, Elektro dens mjuzik video, Pop video, Indi video, Hip-hop, Fjužn (World, Etno, Jazz) video - dodeljuju se izvođačima.
Nagrade u kategorijama - koncept i art direkcija, kamera, montaža i postprodukcija, specijalni efekti, koreografija, art direkcija i animirani video - dodeljuju se autorima spotova.
I to nije sve. Veliki doprinos stvaranju kratkih remek dela dali su, pored svih ostalih i glumci - dramski umetnici, koji su prihvatili da učestvuju i kreiraju zanimljive uloge. Najbolja ostvarenja moći ćemo da vidimo u nominacijama za „Glavnu ulogu".
Muzičari i video autori, u svojim ostvarenjima ne retko koriste priliku i da pošalju snažne društvene, humane, ekološke poruke, kojih ćemo se podsetiti u selekciji „Video sa porukom".