Na veslu priča: Zoran Mujbegović - Otimanje života

Zoran Mujbegović, slikar i pisac iz Beograda i sa Bjelila, zahvata duboko u mitove i legende Krtola hvatajući u mreže priče ljubav kao pokretač svega. Sve o Otetnici u tajnoj knjizi uspomena. Kako se iskupiti za greh? Da li si sirena ili moruna? Da li si ikada stajao na Dušanovoj steni? Čuješ li pesmu? Ko ribarima cepa mreže? A kada te na dve šetimane otme želja... Ukljete se ne jedu. Dabogda te ujela ona iz Četana! Predivni glas Vlaste Mandić kao pesma sirena iz priče.

Zoran Mujbegović rođen je 1950. godine u Beogradu. Akademski je slikar, član ULUS-a od 1975. Objavio je dve zbirke pesama i četiri romana. Objavio je preko 30 knjiga pod pseudonimom Nikostrat Saronski. Bio je glavni i odgovorni urednik izdavačkih kuća Arion, Stilos i Aurora u Beogradu. Održao je preko 50 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je visokih međunarodnih priznanja za urbanizam i dizajn.

TREJLER: https://www.youtube.com/watch?v=ZZdI1KoGb-g

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović; snimatelji: Aleksandar Kalezić, Miroslav Milovanović (dron); montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; spiker: Aleksandar Novaković; barkarijol: Miloš Lakičević; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Projekat podržali: Opština Tivat, Turistička organizacija Tivat, Luštica Bej, Porto Montenegro

Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš" i Matica Boke 2018.