Čitaj mi!

Studio 6: Otomo Jošihide i Pol Nilsen-Lav

U okviru serijala živih koncertnih nastupa u najvećem studiju Radio Beograda, 2016. je izveden i koncert organizovan u saradnji Udruženja Samoorganizacija i Ring Ring festivala.

Otomo Jošihide je legendarni japanski kompozitor i multiinstrumentalista, koji je postao poznat na internacionalnoj sceni kao lider eksperimentalnog rok benda Ground Zero. Aktivan je u različitim žanrovima od slobodne improvizacije do nojza, džeza, avangarde i savremene umetničke muzike. Norveški bubnjar Pol Nilsen-Lav, u svojim ranim četrdesetim godinama stekao je status kultnog bubnjara evropske fri-džez scene, ponajviše zahvaljujući virtuoznom, a ujedno i furioznom stilu sviranja. Reputaciju je od početka milenijuma gradio kao član postave The Thing, sa saksofonistom Matsom Gustafsonom i basistom Ingebrigtom Haker-Flatenom, da bi tokom godina sve više sarađivao i sa drugim muzičarima i postavama.

Saradnja Jošihidea i Nilsen-Lava je energični eliksir, pun snage, ali i izuzetnih detalja koji ovi vanserijski improvizatori sprovode na radost ljubitelja ovog muzičkog pravca.

repriza, 4. avgust u 01:30 i 09:30