Veliki pisci na malim ekranima, 2-2

Urednik emisije Veliki pisci na malim ekranima, Aleksandar Gatalica, pozvao je ponovo na ekran velike srpske pisce, od Skendera Kulenovića do Dragana Jovanovića Danilova i setio se neprolaznih svedočanstava o njihovom radu. Dve emisije nastale su od kolažiranja najupečatljivijih iskaza.

Kako su pisali, čemu su se nadali, da li su mislili i računali na čitaoce ili ne, jesu li se više oslanjali na cigaretu ili na svoju pisaću mašinu, kako su zamišljali svoje delo kroz pedeset godina - sve su to pitanja na koje su odgovore davali Ivo Andrić, Dragoslav Mihajlović, Slobodan Selenić, Milorad Pavić, Svetlana Velmar-Janković, Ljubomir Simović, Milovan Danojlić i mnogi drugi.

Emisija Veliki pisci na malim ekranima retrospektiva je i mnogih TV tehnika: od lavalijer mikrofona oko vrata Meše Selimovića, do raznih tehnika snimanja i formata slike u 4:3 i 16:9 formatu.

Fotografija: Dragan Stanojković, obrada slike Milica Živojinović, obrada zvuka Aleksandar Zoričić, reditelj Nenad Krkelić, urednik i voditelj Aleksandar Gatalica.

Repriza, 31. maj u  07:25