Libela: Dnevnik jednog letovanja

Uramljena ljetovanja autorke Mile Medigović Stefanović i urednika izdanja Dušana Medina, jeste projekat koji obuhvata istoimenu monografiju izložbe u beogradskom Etnografskom muzeju, kao i niz crnogorskih galerija i predavanja održanih u sklopu projekata.

Reč je o dragocenim, dugo i svestrano sakupljanim preciznim hronikama sačinjenim od različitih dokumenata, pisama i najzad fotografija posvećenih prvim organizovanim letovanjima na južnim priobaljima Crne Gore, u Paštrovićima u periodu između dva svetska rata. Ovaj deo Jadranske obale postaje naročito interesantan pošto su kralj Aleksandar i kraljica Marija, na Miločeru sagradili svoj letnjikovac. Beogradski studenti bili su među prvim zaljubljenicima u ovu, tada netaknutu prirodu. Prijateljstva koja su nastala tih davnih godina, prerastala su često u dugogodišnja druženja, pa i romantične veze i brakove. Potomci nekadašnjih beogradskih studenata - avanturista i danas se okupljaju pod okriljem Udruženja Paštrovića u Beogradu Drobni pijesak.

Govore: Mila Medigović Stefanović, Dušan Medin, Branislav Mitrović, Miro Luketić, Ratko Božović, Bojan Suđić, Miroslav Tasić, Mira Perović, Milo Perović, Jasmina Kalić, Stefan Anđus, Danilo Anđus, Nevenka Gregović i Nenad Gregović.

Urednik i autor emisije: Maja Skovran