Mira Adanja Polak: Ekskluzivno – Zagorka Žeravica

Zagorka Žeravica nije samo bila supruga proslavljenog trenera Ranka Žeravice, već je i sama bila trener ženske ekipe u Saragosi, u Španiji, gde su zajedno radili. Tu je od kraljice Španije dobila i veliko priznanje za svoj rad sa ženskom košarkaškom ekipom Saragose.

Pre odlaska iz zemlje iza sebe je već imala 35 utakmica za državnu reprezentaciju Jugoslavije i 7 šampionskih titula za Radnicki. Danas Zagorka Žeravica živi u Saragosi, a dolazi u Beograd da obiđe prijatelje, da uhvati deo leta i jeseni, da se priseti dana kada je stalno bila u Beogradu.

Sa Rankom Žeravicom provela je 53 godine u braku, majka je dvoje dece, danas i baka svojim unucima- Pravnik po profesiji, opredelila se da bude uz muža i učini sve da Ranka Žeravicu, čoveka neobične energije i entuzijazma, ne zaboravimo.

Susret je bio u njenom stanu na Dorćolu, koji je sav u uspomenama i sećanjima, a razgovor sa svedokom ispričanih i neispričanih priča je zanimljiv, jer vreme uvek daje najbolji sud o svemu što se dešava, kao i u tumačenju događaja koji su prošli.

Njena želja i želja porodice jeste da se u Novom Miloševu, rodnom selu njenog muža, gde je formirana Fondacija Ranka Žeravice, naprave muzej i košarkaško igralište. Taj prostor biće otvoren 24 sata za sve koji žele da se bave košarkom.

Ipak, najviše voli da priča o svom mužu, jer je zapravo živela njegov život.

Repriza, 05. oktobar u  05:02 i 13:02

broj komentara 0 pošalji komentar