TV feljton: Najbolje u nasleđu

Istoričar umetnosti, univerzitetski profesor, muzeolog i stručnjak za baštinu, prof. dr Tomislav Šola, već decenijama, proučava najbolje prakse u domenu baštine, za koje je i predložio pojmove heritologija i mnemozofija.

Njegovo naučno istraživanje baštine, posebno muzeja, povezano je sa iskustvom koje ima kao kustos, urednik, predavač i konsultant. To je i razlog što se ime Tomislava Šole nalazi u timu stručnjaka, koji su pozvani da svojim savetima pomognu projekat za rekonstrukciju Etnografskog muzeja u Beogradu. Boravak profesora Šole u našem gradu bio je povod da njegova istraživanja, razmišljanja i savete zabeležimo u emisiji pod nazivom Najbolje u nasleđu, koju je pripremila Redakcija za kulturu i umetnost.

U emisiji Najbolje u nasleđu prof. dr Tomislav Šola govori o kulturnim industrijama, profesiji kustosa, eko-muzejima i totalnim muzejima, modelima kako upravljati baštinom, o lošim stranama kulturnog turizma, virtuelnim muzejima, demokratiji i globalizaciji, ali i o marketingu u muzejima i o tome da li baština ima budućnost?

Urednik emisije: Svetlana Ilić
Montažer: Milan Radičević

repriza, 16. jul u 03:03 i 11:03

broj komentara 0 pošalji komentar