Na veslu priča: Grad koji guta – Dragana Mladenović

Dragana Mladenović rođena je 1977. godine u Frankenbergu, Nemačka. Magistrirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu. Objavila je osam zbirki pesama za odrasle i jednu zbirku pesama za decu. Zbirka Rodbina prevedena je na nemački i švedski, a pesme su joj prevođene i na italijanski, engleski, mađarski, francuski, grčki i slovenački. Zastupljena je u antologijama, periodici i strip-izdanjima. Dobitnica je tri nagrade za poeziju i jedne za priču. Radi u Službi za odnose s javnošću u SANU.

Brzina ubi. Nemaš kada da osetiš koren svesti o sebi. Grad kao neophodnost. Pazi da te ne ogrebe... drugost bilo kakva. Pažljivo pazi da držiš odstojanje. Dva kraja istine. Tražiš li je? Tuđe nećemo, a svoje nemamo... ako nije otrovni ulični smog. Mržnja na svakom koraku. Priroda je samo metafora. Zaborav. Nešto slatko?

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović; snimatelj: Marko Ristić, Miroslav Milovanović (dron); montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; asistent kamere: Milan Džodić; spiker: Aleksandar Novaković; čamdžije: Miša Timčenko, Dragan Antonijev, Igor Timčenko; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Produkcija: Udruženje Šta hoćeš 2018.
Projekat podržali: Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Pančevo

Repriza, 11. jul u  02:00 i 10:00

broj komentara 0 pošalji komentar