Ostavi sve i čitaj: Egon Savin

Lepši deo života je u knjigama, kaže, između ostalog, u novom izdanju emisije Ostavi sve i čitaj, Egon Savin, proslavljeni pozorišni reditelj i profesor na Fakultetu dramskih umetnosti.

U nastavku, Egon Savin ističe važnost kulture kao pitanje samobitnosti jednog naroda i otkriva razloge za borbu za Zakon o pozorištu i promenu državne kulturne politike prema teatru, u kojoj istrajava već četrdeset godina.

Da li je apatija carske Rusije o kojoj je pisao Čehov i danas dominantno stanje duha, kako se izmenjeni sistem vrednosti reflektuje u kulturi i umetnosti, zašto pozorište treba da pruža istinu o čoveku i svetu, šta je sve problemski teatar i kako se klasični dramski tekst uklapa u aktuelni trenutak, pitanja su o kojima promišlja i govori Egon Savin. Najzad, posebno mesto u emisiji, ali i u Egonovom životu zauzimaju knjiga i čitanje o čemu svedoči njegova rečenica: Ja sam formiran mnogo više na osnovu onoga što sam pročitao nego na osnovu onoga što sam video i doživeo.

Autor i urednik emisije je Gorica Zarić, reditelj Ivan Milanović, dizajner Miloš Gojković, muzički urednik Nevena Popović.

Repriza, 06. mart u 04:30 i 12:30

broj komentara 0 pošalji komentar