Kulturni dnevnik

U Okviru Festivala autorskog filma održavaju se francusko - srpski filmski susreti. Oni su deo aktivnosti koje prate potpisivanje Sporazuma o koprodukcijama između Francuskog nacionalnog centra za film i animiranu sliku i Filmskog centra Srbije, prilikom posete predsednika Francuske Emanuela Makrona u julu. Tim povodom gost Kulturnog dnevnika je ataše za kulturu Francuskog instituta u Srbiji Katrin Fodri.

Ekipa Kulturnog dnevnika bila je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu na premijeri predstave "Mnogo buke ni oko čega" Vilijama Šekspira u režiji Ive Milošević.

U emisiji govorimo o zborniku "Pisci Paviću" koji je objavila Biblioteka grada Beograda, o knjigama iz edicije "Polurana lingvistika" Izdavačke kuće Prometej.

Razgovarali smo sa akademikom Matijom Bećkovićem povodom njegove nove knjige "Kad se ponovo rodim" i sa kompozitorkom Anjom Đorđević čije je novo delo premijerno izvedeno na Kolarcu.

Vodimo vas u Pariz, gde je počeo četvrti festival "Vikend na istorku", koji je ove godine u potpunosti posvećen Beogradu.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12 i 30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti. 

Urednik Vojka Pajkić Đorđević
Realizator Maja Mandić
Montažer Nikola Manić

 

broj komentara 0 pošalji komentar