Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je akademik Miro Vuksanović, prvi dobitnik Nagrade "Mihajlo Pupin", najvišeg vojvođanskog priznanja za izuzetne rezultate u svim oblastima stvaralaštva.

U emisiji izveštavamo sa završnog koncerta ovogodišnjeg festivala BUNT 7.0, sa Kolarca gde je nastupio kanadski Kvartet "Molinari", kao i iz Kuće legata, sa izložbe "Neprekinute niti", koja priča o likovnom nasleđu četiri značajne umetnice.

Predstavljamo knjigu "Proleće na Topčideru", izbor iz kolumni Pece Popovića i rumunski film "Zviždači", čuvenog reditelja Kornelija Porumbojua, sa ovogodišnjeg Festivala autorskog filma.

Vodimo vas u Pariz, na aukciju u Sotbiju, na kojoj je prodata slika Mona Lize, kopija iz 17. veka.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Dragana Pantić
Realizator Maja Mandić
Montažer Marko Roksandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]