Moja lepa Srbija: Čajetina, prvi deo

"Srbija je velika tajna; ne zna dan šta noć kuva, niti noć šta zora rađa, ne zna grm šta susedni grm sanja, niti ptica šta se događa između granja."

Na ove stihove legendarne srpske pesnikinje Desanke Maksimović moglo bi se dodati i to da jedno mesto, koliko god poznato ili popularno bilo, koliko god ga često posećivali i istraživali, uvek može iznova i iznova da iznenadi. U tome i jeste njegova vrednost!

Opštinu Čajetina u Zlatiborskom okrugu godišnje poseti hiljade turista iz zemlje i sveta. Na tragu skrivene lepote, tajnovitih zaselaka i magičnih predela koji ovaj kraj čine neponovljivim i vrednim, posetilac iznova i iznova istražuje.

Kao kakva usnula lepotica koja se umiva, doteruje i svako jutro dočekuje sveža i nova, tako i Čajetina uvek može da iznenadi, obraduje i starim gostima, a i onima koji prvi put dolaze da je posete, ponudi nešto novo. A ima mnogo toga!

Deo ovog obilja Čajetina duguje vrednim i kreativnim ljudima koji su na Zlatiboru našli svoj dom. Ostala bogatstva duguje prirodi. Neka su se prostrla po zemlji, pa svojom lepotom krase. Druga su se pod zemljom skrila, pa svojom tajnovitošću mame.

Urednik: Vladimir Novaković
Autor teksta: Aleksandra Bogdanović
Snimatelji: Pavle Tanasijević, Ivan Stepanović
Novinar: Irena Minić
Montaža: Nemanja Radić 


 

broj komentara 0 pošalji komentar