Plava ptica

Šta povezuje sliku i krv, gde je jojo bio oružje, gde postoje brda od čokolade, šta je to pustinjska lađa, a šta krekerak - saznajte u novom letu naše Plave ptice radoznalice, u subotu 23. novembra 2019. Godine u 12:05č na našem Prvom programu.

Svi koji nose naočari imaju problem kada spolja uđu u neku zagrejanu prostoriju. Znamo svi - naočari se zamagle. Za to, verovali ili ne, postoji rešenje. Ha, pomislili ste da je tu naša i vaša Gospođa Ž? Tu je i ona, ali ovog puta rešenje ima naša Borčica pametnica.

Osman i Borka odlučuju da odu u državu u kojoj žive mini-pande, najveći orlovi, u kojoj je kokos na sve strane i u kojoj je čak dvesta vulkana. Naravno, reč je o Filipinima, državi sastavljenoj od ostrva.

Mislima ćemo putovati i do pustinje, jer ćemo upoznati osobine jedne kamile... Da li ste mogli da pretpostavite da kamila spada u grupu domaćih životinja? Ne?! Budite sa nama i saznajte zašto je to tako.

Mašta naše kuvarice nema kraja, ovog puta priprema krekerak! Hm, da li je to žaba ili rak? Ili užina? Saznaćemo.

Ugostićemo drage naše drugarice iz baletskog studija "Dens plus", koje će plesati sa metlama i četkama. Čudno, zar ne? A Borka će kroz celo druženje Osmana stavljati na teške muke i zadavati mu zagonetke, koje će on rešiti... Pardon, zbog kojih će se on ljutiti što ne može da ih reši. Zabavno je, poverujte nam na reč i budite sa nama u subotu, 23. novembra 2019. godine tačno u 12:05č. Mesto znate, Prvi program Televizije Srbije.

Urednice i scenaristkinje su Jelena Popadić Sumić i Dunja Petrović, reditelj Ivan Milanović, scenografkinje Mirjana Andrejević i Tanja Ivanović, kostimografkinja Irina Mitrinović, kompozitor songova Dragoljub Ilić, a glumci Osman Ahmed, Borka Tomović, Marija Medenica, Andrijana Oliverić i Miroslav Miško Petrović.

Naš mejl je plava.ptica@rts.rs, a adresa je Takovska 10, 11 000 Beograd, za emisiju "Plava ptica".

Let let do sledeće subote u 12 i 5!

broj komentara 0 pošalji komentar
Plava ptica Plava ptica

Autor:
RTS

Plava ptica i dalje leti svake subote u 12:05 na Prvom programu Televizije Srbije! Svi drugarići dobro znaju da u plavoptičastom letu uvek mogu da uživaju u raznim avanturama, saznanjima i dobroj muzici. [ detaljnije ]