Svadba iz mog kraja: Zrenjanin

Ovog četvrtka domaćica emisije biće omiljeno TV lice RTS-a Dragana Kosjerina, koja će nam dočarati običaje Banata. Lidija Katić i Branislav Vran iz Zrenjanina okušaće svoju drugu sreću u životu.

Iz prvih bračnih zajednica oboje imaju po jedno dete, uzrasta od 10 godina - Branislav ćerku a Lidija sina. Deca jedno drugo oslovljavaju bratom i sestrom i pre venčanja njihovih roditelja.

Srećni što će ponovo imati kompletnu porodicu a budući da im ovo nije prvi brak, mladenci su odlučili da svadba ne bude pretenciozna. Okupili su stotinak najbližih prijatelja i rodbine.

Ipak, nisu preskočili sve običaje koji krase banatsku svadbu. Biće tu i jabuka i korito, sito, lupanje u plehani tanjir zbog dolaska svatova, ali i podvezice, koju će mladoženja morati zubima da skine.

Ovu netipičnu porodicu nadgleda najstariji član, Ljubomir Ljuba Katić, bivši reprezentativac Jugoslavije u košarci. A Lidijin deda pristao je da bude lažna mlada tokom "kupovine" neveste, što je zabavilo i nasmejalo sve goste.

Jedna od stvari koje su neobične je i činjenica da mlada ne dolazi kod mladoženje, već je ovde situacija obrnuta. Ali ni to neće dugo potrajati, jer su mladenci odlučili da nastavak života provedu u Švedskoj...

Novu epizodu serijala "Svadba iz mog kraja" pogledajte u četvrtak u 22:35 na Prvom prgramu RTS-a.

broj komentara 0 pošalji komentar