Plava ptica

Kada je nastao prvi robot, gde se čuvaju najduži nokti na svetu i kako jabuka može da lebdi? Odgovore na ova i još mnoga pitanja, otkrijte u trećoj epizodi 15. sezone "Plave ptice" u subotu, 2. novembra, u 12:05, na Prvom programu RTS-a!

Šta to treba deliti sa drugima, a šta ne, rećiće nam naša draga Gospođa Ž koja je uvek spremna da podeli sa nama svoje znanje.

I Osman ima raznorazna znanja. Recimo, o tortama. On zna da je u San Marinu čuvena torta Tre Monti što u prevodu znači "tri planine". Pošto Borka zna još više o San Marinu, otputovaćemo baš tamo kako bismo otkrili zanimljivosti ove male države.

Putovati se može aviononm, brodom, autom ili maštom. Ali da li ste znali da mašta naše kuvarice može da učini da auto bude jestiv? Dobro, ne baš pravi auto, već onaj koji napravite od kifle. Zato će vam ona pokazati kako se pravi brm - brm sendvič.

Gospodin Dž će za sve nas spremiti novu pitalicu, gusarska posada će nam otkriti štošta o robotima, Osman će nam pokazati kako jabuka može da lebdi, a ugostićemo i drugarice iz Studija plesa "Ris".

Zato nas gledajte u subotu 2. novembra, u 12:05. na Prvom programu Televizije Srbije!

Urednice i scenaristkinje emisije su Dunja Petrović i Jelena Popadić Sumić, reditelj Ivan Milanović, kompozitor Dragoljub Ilić, a glumci Borka Tomović, Osman Ahmed, Andrijana Oliverić, Marija Medenica i Miroslav Petrović.

Let, let!

broj komentara 0 pošalji komentar