Oko ekonomije: Srpski kapital u hrvatskom keksu

Ministar Ljajić o regionalnim ekonomskim odnosima.

Vest da kompanija "Kappa Star" sa Kipra, u vlasništvu srpskog biznismena Nebojše Šaranovića, poslednje nedelje iz dana u dan kupuje sve više deonica jednog od simbola hrvatske privrede, fabrike konditorskih proizvoda "Kraš" i to po sve većoj ceni, izazvala je veliku pažnju u hrvatskim medijima i stručnoj javnosti.

Zbog čega? Zato što je činjenica da je srpskog kapitala u Hrvatskoj veoma malo, odnosno neuporedivo manje nego u suprotnom smeru - hrvatskog u Srbiji.

Ta vest je povod za razgovor o regionalnim ekonomskim odnosima - kako se u našem regionu gleda na (nacionalno) poreklo novca? Koliko i gde najviše u regionu su uložile kompanije iz Srbije i da li politika i dalje više odmaže nego pomaže povezivanju privrednika?

Gost Oka ekonomije je ministar trgovine, telekomunikacija i turizma Rasim Ljajić koji će govoriti i o dilemi nastaloj nakon vesti da Srbija potpisuje Sporazum o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom Unijom, kolika je šteta do sada zbog prištinske takse i da li vidi sebe i u budućoj Vladi.

Regionalne privredne odnose iz Zagreba komentariše ekonomski analitičar Ljubo Jurčić.

Emisiju vodi i uređuje Vesna Damjanić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]