Kulturni dnevnik

Bitef ulazi u završnicu. U Luci Beograd premijerno je odigrana predstava "Ali: strah jede dušu", SNG Drama iz Ljubljane, koju je, prema tekstu Rajnera Vernera Fasbindera, režirao Sebastijan Horvat.

U Kolarčevoj zadužbini otvorena je interaktivna multimedijalna izložba Ljiljane Bursać.

Knjiga o budućnosti koja se ne sme propustiti, pod nazivom Srbija 4.0, predstavljena je u Galeriji RTS-a.

U Štark Areni održan je koncert Erosa Ramacotija.

Vodimo vas u Muzej Viktorije i Alberta, na izložbu fotografa Tima Vokera.

Univerzitetska biblioteka u Beogradu ove godine organizuje ciklus razgovora o avangardi i neoavangardi pod nazivom Vek srpske avangarde. Tim povodom, gost Kulturnog dnevnika je Aleksandar Jerkov, direktor Univerzitetske biblioteke.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Selina Lovren Aksentić
Realizator Maja Mandić
Montažer Marko Roksandić

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]