Kulturni dnevnik

U Narodnoj biblioteci Srbije danas su otvoreni 56. Međunarodni susreti pisaca. Do 23. septembra književnici iz 17 zemalja govoriće svoje stihove publici u Beogradu, ali i u gradovima širom Srbije.

Nova sezona Beogradske filharmonije otvorena je gostovanjem jednog od najtraženijih pijanista sveta, Žan-Eflama Bavuzea.

Etnografski muzej u Beogradu obeležio je 118 godina rada dodelom Nagrade "Borivoje Drobnjaković" za životno delo, i otvaranjem studijske izložbe "A od roditelja... miraz - posebna ženska imovina između tradicije i savremenosti".

Na programu 53. Bitefa izvedena je predstava "Istorija nasilja" prema tekstu Eduarda Luija, u režiji Tomasa Ostermajera i izvođenju berlinskog pozorišta Šaubine am Leniner Plac.

Izložba multimedijalnog umetnika Ivana Šijaka - Metropolis Revisited 1994, otvorena je u prostoru "Marsh Open Space" u Cetinjskoj ulici.

Palata Lirija u Madridu, koja je pre dva veka pripadala vojvodi od Albe, biće uskoro otvorena za posetioce. Oni će u zdanju iz 18. veka moći da vide slike Goje, Velaskesa i Rubensa, kao i biblioteku u kojoj su, pored ostalog, i pisma Kristifora Kolumba i prvo izdanje Servantesovog "Don Kihota".

Gost Kulturnog dnevnika je Goran Marković, reditelj filma i serije "Delirijum tremens", čije emitovanje počinje u subotu, 21. septembra, na Prvom programu RTS-a.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Marija Miljević Rajšić
Montažer Nikola Manić
Realizator Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]