Kulturni dnevnik

Počinje 53. BITEF. Posle gostovanja u nekoliko desetina svetskih gradova, projekat Štefana Kegija i Jorga Karenbauera i čuvene kompanije Rimini Protokol, Beograd na daljinski, stigao je u Beograd. Tim povodom, gost Kulturnog dnevnika je Anton Rouz, reditelj predstave.

 

U Narodnoj biblioteci Srbije promovisana je antologija Velike srpske kratke priče dr Branka Mikašinovića, a u Biblioteci grada Beograda knjiga Bjanke Belove - Jezero.

Jesenju izložbenu sezonu Galerija Haos započinje izložbom profesora arhitekture Dejana Mrđe, umetnika našeg porekla koji živi i stvara u Engleskoj.

U londonskoj galeriji Tejt britan otvorena je izložba posvećena Vilijamu Blejku.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Selina Lovren Aksentić

Realizator Sanja Redžić

Montažer Branislav Popović

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]