Srce zločina - Epizoda 1: Ubistvo maloletnika u Nišu

Radio-televizija Srbije od utorka, 24. ceptembra, u 22.00, na svom prvom programu emituje "Srce zločina" - igrano dokumentarni serijal koji se bavi temama iz crne hronike.

Inspektorima niške policije u decembru 2005. godine prijavljen je nestanak petnaestogodišnjeg dečaka. Situacija je postala ozbiljna kada se njegovim roditeljima javio nepoznati muškarac i tražio otkup. Do primopredaje novca nije došlo. Telo otetog mladića pronađeno je nekoliko dana kasnije.

U prvoj epizodi emisije "Srce zločina" videćete ko je odgovoran za ubistvo i da li je zločin mogao da bude sprečen.

Rekonstrukcije slučajeva snimane su na autentičnim lokacijama, sa akterima koji su, u velikom broju slučajeva , i sami učestvovali u istragama. Priče su ilustrovane i sudskom i policijskom dokumentacijom - fotografijama, snimcima i dokumentima.

Neki zločini su priča za sebe, a neki su poslužili kao povod za analizu sličnih situacija i problema koji dovode do nasilja, ubistava i drugih krivičnih dela.

Sagovornici su svedoci zločina, žrtve, policajci, sudije, tužioci, advokati, doktori, psiholozi, forenzičari, predstavnici državnog i nevladinog sektora.

Urednik emisije: Veljko Medić

Reditelj: Todor Popov

Od 24.09, utorkom u 22.00 na RTS 1

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Srce zločina Srce zločina

Autor:
Veljko Medić

Šta je sve potrebno uraditi da bi se od jednog traga sa mesta ubistva stiglo do presude? Radio - televizija Srbije od utorka, 24. septembra, na svom prvom programu emituje "Srce zločina" - igrano dokumentarni serijal koji se bavi temama iz crne hronike. [ detaljnije ]