Kulturni dnevnik

Leskovački internacionalni festival filmske režije pokrenut je 2008. godine radi promovisanja filmskih stvaralaca sa prostora bivše Jugoslavije i afirmisanja filmske bioskopske kulture.

 

Dvanaesto izdanje održava se od 18. do 22. septembra. Tim povodom, gost Kulturnog dnevnika je reditelj Darko Bajić.

U Kulturnom dnevniku govorimo o događajima koji su obeležili završetak 86. Vukovog sabora u Tršiću i početak 54.

Mokranjčevih dana u Negotinu.

Vodimo vas na otvaranje izložbe tradicionalnog, 40. susreta akvarelista Umetničke kolonije u Ečkoj, na interaktivnu multimedijalnu prostornu instalaciju u Kulturnom centru Grad i izložbu "Kneginja Jelisaveta - Dugo putovanje kući" u Istorijskom muzeju Srbije.

U susret retrospektivnoj izložbi "Čistač" Marine Abramović, Kulturni dnevnik ekskluzivno emituje insert iz dokumentarnog filma Borisa Miljkovića o ovoj umetnici, koji će biti prikazan na RTS-u.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Dragana Pantić
Realizator: Maja Mandić
Montažer: Branislav Popović

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]