Odbojka: EP, Španija - Srbija

Odbojkaši Srbije treću utakmicu na Evropskom prvenstvu u Antverpenu odigraće protiv Španije (20.30 RTS 1). U pitanju je reprezentacija čiju okosnicu čine igrači rođeni 1993. Za godinu-dve mogu biti nezgodan rival, ali se vidi da im još nedostaje iskustvo iz jakih utakmica.

Najslabija karika im je tehničar, koji na ovom nivou pravi razliku između dobrih i osrednjih ekipa.

Španci su do sada doživeli dva poraza - od Slovačke (3:2) i od Belgije (3:0). Naša selekcija je favorit i sve sem pobede Srbije bila bi senzacija.

"Mi smo kvalitetniji tim na papiru, ali to uvek treba dokazati i na terenu. Želimo da nastavimo seriju pobeda i na kraju osvojimo prvo mesto u grupi,
što će nam doneti i lakšeg rivala u fazi eliminacija. Bićemo ozbiljni, fokusirani i nadam se ubedljivom trijumfu - istakao je Uroš Kovačević, odbojkaš Srbije".

Od 1997. pa do danas naša selekcija sastala se 12 puta sa Špancima i postigla je 10 pobeda. Poslednji put savladali su nas na Šampionatu Evrope u Rusiji 2007, sa 3:2. Te godine Španija predvođena legendarnim Rafaelom Paskvalom i trenerom Anastazijem osvojila je titulu prvaka Evrope. Nikada pre, ni posle toga nisu bili blizu nekog trofeja.

Poslednju utakmicu sa Špancima odbojkaši Srbije odigrali su u Sofiji u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2012. Bilo je 3:1 za našu reprezentaciju.

Komentator je Predrag Milinković

 

broj komentara 0 pošalji komentar