Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika reditelj Slobodan Šijan, laureat nagrade za životno delo na 13. Festivalu dokumentarnog rok filma - DORF u Vinkovcima.

U Četvrtoj Noći muzike, na Ušću, nastupi Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a i Apokaliptike, globalnog muzičkog fenomena koji je spojem hevi metala i klasike utemeljio novi muzički pravac .U Nišu, dodelom nagrada, svečano zatvoren 54. festival glumačkih ostvarenja igranog filma "Filmski susreti 2019". U Uličnoj galeriji otvorena izložba Vanje Seferović "Unutrašnja igra". Predstavljamo knjigu Žanet Fišer, psihoanalitičarke iz Ciriha "Susret psihoanalitičarke i Marine Abramović". U Kulturnom dnevniku o glavnom programu 53. Bitefa i predstavi francuske konceptualne umetnice Fije Menar "Nemoralne priče - 1. deo: Kuća majka". U prestonici Venecuele Karakasu grafiti majstori, svojim radovima, menjaju izgled predgrađa.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Maja Tucaković
Montaža Branislav Popović
Realizacija Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]